top of page
51Porseleinwinkel.JPG

Hey, ik ben Charlot. Als dochter van een keramiste groeide ik op tussen klei en draaitafel. Het is ook daar dat mijn liefde voor keramiek, klei en glazuur begonnen is.

 

Deze liefde diepte ik later uit in de studie Conservatie & Restauratie van Keramiek aan de Universiteit van Antwerpen, waarna ik als zelfstandig restauratrice aan de slag ging.

Vandaag, ruim 7 jaar later,  kent mijn expertise vele vormen. Met veel geduld, liefde en de grootste precisie herstel ik verschillende soorten geveldecoratie in hun oorspronkelijke glorie. Ook ontwerp ik de tegels van je dromen en maak ik allerlei keramieken voorwerpen op maat.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan doen? Laat je inspireren door een van mijn vorige projecten, of neem meteen contact op!

Ambachtsvrouw 2022.JPG
Hib.jpg
Erkend Ambacht.jpg
ORIGINELE AMBACHT

Reproductie van ontbrekende keramische tegels in tegelpanelen is onmisbaar voor het behoud van ons patrimonium. Het is ook de meest duurzame restauratiemethode in keramiek doordat het eenmalig en voor eeuwig is. Zo kan de stijl van de originele ambacht worden behouden.

Iedere tegelreproductie is dan ook een nieuwe zoektocht om dezelfde keramische parel te creëren als die van de originele maker. Volhardend onderzoek is nodig om de glazuurformules, het krimppercentage van de klei en de kleur voor en na het bakken te ontrafelen. 

Het doel is om het onvindbare weer eens vindbaar te maken. Het ontbrekende te vervaardigen en zo de geschiedenis te doen heropleven. Het eist het geduld van een monnik en de passie van een tegelfreak! 

Bekijk hier mijn vorige projecten.

bottom of page